v święto liczby pi

Harmonogram ramowy

wyklad pokaz zwiedzanie warsztaty konkurs
Aby zobaczyć szczegóły - najedź myszką na dany prostokąt.

3.14 - wtorek
matematyka fizyka chemia
9.00, 5h
Pilionerzy
9.00, 5h
Kawiarnia Szkocka
9.00, 5h
Kawiarnia Szkocka - zagadki i łamigłówki
9.00, 5h
Zagadki logiczne
9.00, 5h
Zagadki logiczne
9.00, 5h
Zagadki logiczne
9.00, 30min
Geometryczne aspekty dźwięku
9.15, 60min
Japońskie Łamigłówki
9.15, 60min
Japońskie Łamigłówki
9.30, 60min
Fraktale
9.42, 60min
Wykład inauguracyjny - dr Tomasz Rożek - Skale wszechświata
10.00, 2h
Finał konkursu ,,Przygoda z matematyką''
10.00, 60min
W krainie 𝜋
10.00, 3h
Wielościany
10.15, 20min
Pokazy z matematyki: Liczby trójkątne
10.30, 60min
Japońskie Łamigłówki
10.30, 60min
Japońskie Łamigłówki
10.40, 25min
Doświadczenia z fizyki: Wyładowania elektrostatyczne
11.00, 30min
Geometryczne aspekty dźwięku
11.00, 60min
dr Łukasz Dawidowski - Jak dokonać dobrego wyboru, czyli o matematyce wyborczej
11.15, 20min
Pokazy z matematyki: Liczby trójkątne
11.15, 60min
W krainie 𝜋
11.30, 60min
Fraktale
11.40, 25min
Doświadczenia z fizyki: Wyładowania elektrostatyczne
11.45, 60min
Japońskie Łamigłówki
11.45, 60min
Japońskie Łamigłówki
11.45, 60min
Japońskie Łamigłówki
12.00, 2h
Finał konkursu ,,Rozkosze Łamania Głowy''
12.00, 30min
Dowiedz się, jak ryzykujesz
12.00, 60min
dr Anna Szczerba-Zubek - W świecie grafów
12.15, 20min
Pokazy z matematyki: Liczby trójkątne
12.40, 25min
Doświadczenia z fizyki: Wyładowania elektrostatyczne
13.00, 30min
Dowiedz się, jak ryzykujesz
13.00, 30min
Geometryczne aspekty dźwięku
13.00, 60min
Japońskie Łamigłówki
13.00, 60min
Japońskie Łamigłówki
9.30, 10min
Słowo Wstępne - Dyrektor IF prof. dr hab. Jerzy Dajka
9.42, 60min
Wykład inauguracyjny - dr Tomasz Rożek - Skale wszechświata
10.50, 35min
Pokazy Doświadczeń - Akustycznie
11.30, 40min
Autostrada Dźwięku
11.30, 40min
Fizyka na chłodno, czyli zabawa z ciekłym azotem
11.30, 40min
Elektryzująco o fizyce, czyli włosy stają dęba
11.30, 60min
Podstawy programowania z wizualizacją danych
11.30, 40min
Jak pisać ładne PDFy czyli warsztaty z LaTeXa
11.30, 40min
Jak wyglądają elektrony
11.35, 35min
Myślenie analityczne i intuicja w podejmowaniu decyzji - prof. dr hab. Marek Szopa
12.20, 35min
Kwantowa balerina - prof. dr hab. Bogusław Fugiel
12.30, 40min
Autostrada Dźwięku
12.30, 40min
Fizyka na chłodno, czyli zabawa z ciekłym azotem
12.30, 40min
Elektryzująco o fizyce, czyli włosy stają dęba
12.30, 60min
Podstawy programowania z wizualizacją danych
12.30, 40min
Jak pisać ładne PDFy czyli warsztaty z LaTeXa
12.30, 40min
Jak wyglądają elektrony
13.05, 35min
CERN - Europejskie Laboratorium Badań Jądrowych i Cząstek Elementarnych - dr hab. prof. UŚ Seweryn Kowalski
13.15, 40min
Jak wyglądają elektrony
13.30, 40min
Autostrada Dźwięku
13.30, 40min
Fizyka na chłodno, czyli zabawa z ciekłym azotem
13.30, 40min
Elektryzująco o fizyce, czyli włosy stają dęba
13.30, 60min
Podstawy programowania z wizualizacją danych
13.30, 40min
Jak pisać ładne PDFy czyli warsztaty z LaTeXa
9.00, 15min
Powitanie przybyłych gości przez Dyrekcję Instytutu Chemii
9.00, 5h
Zwiedzanie pracowni Instytutu Chemii - Spektroskopia NMR
9.00, 5h
Zwiedzanie pracowni Instytutu Chemii - Chromatografia gazowa, cieczowa i cienkowarstwowa
9.00, 5h
Zwiedzanie pracowni Instytutu Chemii - Suchy lód, Wykrywanie plam krwawych i odcisków palców, Wybuchowa mieszanka, Żarłoczny roztwór, lampa UV, Pomarańczowe tornado, Lokomotywa, Solwatochronizm, chromiany i dichromiany
9.00, 5h
Zwiedzanie pracowni Instytutu Chemii - Światła drogowe, Kameleon, Krwawiące gwoździe, Analiza płomieniowa, reakcje kationów, nadmuchiwanie balonów (soda +ocet) ciecz nienewtonowska
9.00, 5h
Zwiedzanie pracowni Instytutu Chemii - Modele struktur krystalograficznych, prezentacja minerałów (możliwa obserwacja pod mikroskopem), prezentacja dyfraktometrów
9.30, 30min
CSI kontra rzeczywistość - chemik na miejscu zbrodni - mgr Alicja Menżyk
9.42, 60min
Wykład inauguracyjny - dr Tomasz Rożek - Skale wszechświata
10.00, 30min
Chemicznie (nie)bezpiecznie
11.00, 30min
Medycyna w pigułce - 5 leków, które zmieniły bieg historii - dr hab. Robert Musioł
11.30, 30min
Chemicznie (nie)bezpiecznie
12.30, 30min
Na π-erwszy rzut oka... Czyli przypadki, w których przyroda oszukała intuicję - mgr Wojciech Jankiewicz
13.00, 30min
Chemicznie (nie)bezpiecznie

3.15 - środa
matematyka fizyka chemiainformatyka
8.30, 45min
Delfiny, nietoperze i roboty
9.00, 5h
Pilionerzy
9.00, 5h
Kawiarnia Szkocka
9.00, 5h
Kawiarnia Szkocka - zagadki i łamigłówki
9.00, 5h
Zagadki logiczne
9.00, 5h
Zagadki logiczne
9.00, 5h
Zagadki logiczne
9.00, 5h
Kasyno
9.00, 60min
Odkrywcy liczby 𝜋, W krainie liczby 𝜋
9.00, 60min
Fraktale
9.15, 45min
Delfiny, nietoperze i roboty
9.15, 60min
Japońskie Łamigłówki
9.15, 60min
Japońskie Łamigłówki
9.30, 60min
Arytmetyka jak w zegarku. W świecie kodów i szyfrów
10.00, 60min
Odkrywcy liczby 𝜋, W krainie liczby 𝜋
10.00, 3h
Wielościany
10.00, 60min
dr Agnieszka Kulawik - Akcja, pieniądz
10.15, 20min
Pokazy z matematyki: Liczby trójkątne
10.15, 45min
Delfiny, nietoperze i roboty
10.30, 60min
Japońskie Łamigłówki
10.30, 60min
Japońskie Łamigłówki
10.40, 25min
Doświadczenia z fizyki: Wyładowania elektrostatyczne
10.45, 60min
Arytmetyka jak w zegarku. W świecie kodów i szyfrów
11.00, 45min
Delfiny, nietoperze i roboty
11.00, 60min
Odkrywcy liczby 𝜋, W krainie liczby 𝜋
11.00, 60min
Mateusz Szymański - Geometryczne aspekty dźwięku
11.15, 20min
Pokazy z matematyki: Liczby trójkątne
11.40, 25min
Doświadczenia z fizyki: Wyładowania elektrostatyczne
11.45, 60min
Japońskie Łamigłówki
11.45, 60min
Japońskie Łamigłówki
12.00, 2h
Mistrz Matematyki
12.00, 45min
Delfiny, nietoperze i roboty
12.00, 60min
Odkrywcy liczby 𝜋, W krainie liczby 𝜋
12.15, 20min
Pokazy z matematyki: Liczby trójkątne
12.30, 30min
Pomóż swojemu szczęściu
12.30, 60min
Fraktale
12.40, 25min
Doświadczenia z fizyki: Wyładowania elektrostatyczne
13.00, 45min
Delfiny, nietoperze i roboty
13.00, 60min
Odkrywcy liczby 𝜋, W krainie liczby 𝜋
13.00, 60min
Japońskie Łamigłówki
13.00, 60min
Japońskie Łamigłówki
13.30, 60min
Uroczyste zakończenie Święta Pi oraz rozdanie nagród
9.00, 5h
Prezentacje Koła Naukowego
9.30, 10min
Słowo Wstępne - Dyrektor SMCEBI prof. dr hab. Marian Paluch
9.45, 35min
Eksperymentalne wyznaczanie wartości liczby π przy pomocy zagiętego pręta w kształcie litery U. prof. dr hab. Władysław Borgieł
10.30, 35min
Telewizja - sztuka odtwarzania obrazów. dr hab. Roman Wrzalik
11.00, 35min
Światło kiedyś, a dziś
11.15, 35min
Lego Mindstorm — Zbuduj swojego robota!
11.15, 35min
Świetlne oko
11.15, 35min
Zaglądnąć w głąb ciała za pomocą ultrasonografii
11.15, 35min
Sekrety ludzkiego oka – badanie OCT
11.15, 35min
Python — Programowanie nie jest takie straszne!
11.15, 35min
Fizyka na chłodno, czyli zabawa z ciekłym azotem
11.15, 35min
Obsługa suwaka logarytmicznego
11.15, 40min
Świat optometrii
11.15, 35min
Gdzie znaleźć fizykę w sportach wytrzymałościowych? mgr Teresa Kasprzyk
12.00, 35min
Światło kiedyś, a dziś
12.00, 35min
Sekrety ludzkiego oka – badanie OCT
12.00, 35min
Świetlne oko
12.00, 35min
Zaglądnąć w głąb ciała za pomocą ultrasonografii
12.00, 35min
Lego Mindstorm — Zbuduj swojego robota!
12.00, 35min
Python — Programowanie nie jest takie straszne!
12.00, 35min
Fizyka na chłodno, czyli zabawa z ciekłym azotem
12.00, 35min
Obsługa suwaka logarytmicznego
12.00, 40min
Fascynujące DNA - dr Anna Mrozek-Wilczkiewicz
12.00, 40min
Świat optometrii
12.00, 40min
Świat pod mikroskopem
12.00, 35min
Jak zobaczyć atomy. dr Marcin Wojtyniak
12.45, 35min
Sekrety ludzkiego oka – badanie OCT
12.45, 35min
Zaglądnąć w głąb ciała za pomocą ultrasonografii
12.45, 35min
Fizyka na chłodno, czyli zabawa z ciekłym azotem
12.45, 35min
Dbajmy o nasze zdrowie ale z fizyką dr hab. Armand Cholewka
13.00, 35min
Świetlne oko
13.00, 35min
Światło kiedyś, a dziś
13.00, 35min
Lego Mindstorm — Zbuduj swojego robota!
13.00, 35min
Python — Programowanie nie jest takie straszne!
13.00, 35min
Obsługa suwaka logarytmicznego
13.00, 40min
Świat optometrii
13.30, 60min
Uroczyste zakończenie Święta Pi oraz rozdanie nagród
9.00, 15min
Powitanie przybyłych gości przez Dyrekcję Instytutu Chemii
9.30, 30min
CSI kontra rzeczywistość - chemik na miejscu zbrodni - mgr Alicja Menżyk
10.00, 30min
Chemicznie (nie)bezpiecznie
11.00, 30min
Medycyna w pigułce - 5 leków, które zmieniły bieg historii - dr hab. Robert Musioł
11.30, 30min
Chemicznie (nie)bezpiecznie
12.30, 30min
Na π-erwszy rzut oka... Czyli przypadki, w których przyroda oszukała intuicję - mgr Wojciech Jankiewicz
13.00, 30min
Chemicznie (nie)bezpiecznie
13.30, 60min
Uroczyste zakończenie Święta Pi oraz rozdanie nagród
13.30, 60min
Uroczyste zakończenie Święta Pi oraz rozdanie nagród